Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τον διάλογο Σερβίας- Κοσόβου- δεν αποκλείει ανταλλαγή εδαφών



Δεκέμβριος 3, 2018. 18:12

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία υποστηρίζει σθεναρά το διάλογο μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου και , όσον αφορά, την ‘πιθανή εναρμόνιση των συνόρων», ελπίζει ότι και οι δύο πλευρές θα βρουν μια αποδεκτή λύση.



Δήλωσε ότι την παραμονή της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου, από κοινού με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, θα συζητήσει ‘τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων’.


Ερωτηθείς εάν η Ατλαντική Συμμαχία φοβάται τη λύση στο διάλογο μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει «διόρθωση συνόρων» και εάν αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την ασφάλεια, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ υποστηρίζει σθεναρά τον διάλογο μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να βρεθούν απαντήσεις σε εκκρεμή ζητήματα».


Ο επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας, δήλωσε, επίσης, ότι «όλοι οι παράγοντες θα πρέπει να αποφεύγουν να προκαλούν κινήσεις και προκλητικά μηνύματα και να προσπαθούν να μειώσουν την ένταση και να προχωρήσουν».


Τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να είναι παρόν στο Κοσσυφοπέδιο μέσω της επιχειρησιακής αποστολής της KFOR, η οποία είναι σημαντική για τη σταθερότητα».


Te Sheshi


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr