Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018

Τουρκία: Στη Ρωσία πηγαίνει το ‘πολεμικό’ επιτελείο του Ερντογάν

Δεκέμβριος 26, 2018. 21:13

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του AKParti και εκπρόσωπός του, Ομέρ Τσελίκ σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα,  στην έδρα του κόμματος, ανακοίνωσε ότι υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών (MİT), Χακάν Φιντάν και ο εκπρόσωπος του Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν,  θα μεταβούν το Σάββατο στη Ρωσία, σημειώνει η τουρκική ‘Posta’.


Η επίσκεψη που είχε προαναγγελθεί, ήδη, από τη Δευτέρα,  έχει σκοπό τη διερεύνηση των προθέσεων των Ρώσων, όσον αφορά τη Συρία και την προγραμματισμένη τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, ανατολικά του Ευφράτη.


Πληροφορίες, εξάλλου, αναφέρουν ότι οι Κούρδοι της Συρίας έχουν ζητήσει βοήθεια από τον στρατό του προέδρου Άσαντ για να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους στη βόρεια Συρία. 

Στην περιοχή, επίσης, υπάρχουν κλιμάκια του γαλλικού στρατού, ενώ είναι άγνωστο μέχρι στιγμής εάν θα συνδράμουν τους Κούρδους των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας –YPG.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr