Αλβανία: Τουρκική φρεγάτα επισκέφθηκε το Δυρράχιο



Δεκέμβριος 1, 2018. 19:00

Τίρανα.

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας με την Τουρκία, η τουρκική φρεγάτα TCG Oruçreis (F-245) αγκυροβόλησε στο λιμάνι του Δυρραχίου, με προγραμματισμό να παραμείνει στη χώρα μας τρεις ημέρες.

Στην είσοδο του λιμανιού του Δυρραχίου, η τουρκικά φρεγάτα παραλήφθηκε από το προσωπικό της έδρας των Ναυτικών Δυνάμεων.


Μετά τον ελλιμενισμό της φρεγάτας,  ο πλοίαρχος Αχμέτ Μπουράκ Αντάλι, συνοδευόμενος από τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη χώρα μας, συνταγματάρχη Σακίρ Τζουμχούρ Σομέρ,  επισκέφθηκαν και χαιρέτησαν τον διοικητή  της Ναυτικής Δύναμης, Ουλμπέρ Ντογιάνι καθώς και μέλη του προσωπικού.


 Ο Ντογιάνι εκθείασε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των στόλων των δύο χωρών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη μόνιμη στήριξη της Τουρκίας προς τη Ναυτική Διοίκηση της Αλβανίας σε συγκεκριμένους τομείς όπως η ναυτική εκπαίδευση και η κατάρτιση, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας.


Σημειώνεται ότι η τουρκική φρεγάτα κατέπλευσε στο Δυρράχιο στις αρχές της εβδομάδας και απέπλευσε στις 28 Νοεμβρίου.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr