Μαυροβούνιο: Βράβευση του Τούρκου πρέσβη για τη συνεργασία με την Τουρκία


Δεκέμβριος 19, 2018. 09:19

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς απένειμε στον πρέσβη της Τουρκίας στην Ποντγκόριτσα, Σερχάτ Γκαλίπ, ειδικό μετάλλιο, βραβεύοντας στο όνομά του την Τουρκία για τη συμβολή της στην αναδιάρθρωση του Μαυροβουνίου.



Ο Τζουκάνοβιτς σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι η απονομή του μεταλλίου  στον Τούρκο πρέσβη αντιπροσωπεύει  τις ευχαριστίες της χώρας του για την ανάπτυξη των σχέσεων της με την Τουρκία «ειδικά στην οικονομία, την υγεία, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την τοπική αυτοδιοίκηση και την άμυνα καθώς είχαμε την ευκαιρία να συνεργασθούμε σε όλους αυτούς τους τομείς», σημειώνει ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου.


Σημειώνεται ότι η τουρκική κρατική εταιρεία TIKA που ανακατασκευάζει  έργα οθωμανικού ενδιαφέροντος σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έχει υλοποιήσει στο Μαυροβούνιο  πάνω από 300 έργα αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, όπως σημειώνεται.


Ο πρέσβης της Τουρκίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες της χώρας του για την τιμητική διάκριση από τον Μαυροβούνιο πρόεδρο, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα.


cnnturk.com

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr