Οι Σκοπιανοί εθνικιστές παραμένουν μπροστά στο Κοινοβούλιο



Δεκέμβριος 10, 2018. 19:06

Σκόπια.

Από τις 28 Νοεμβρίου, ο δρόμος μπροστά από το Κοινοβούλιο είναι αποκλεισμένος. Οι διαδηλωτές της οργάνωσης «Μακεντόνιγια Μπλοκίρα»,  που είναι με σκηνές εδώ και μια εβδομάδα, τώρα λένε ότι θα παραμείνουν μέχρι τον Ιανουάριο, που θα γίνει η τελική ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές.


Οι αποκλεισμοί καθημερινά των δρόμων της πόλης των Σκοπίων, δημιουργούν νευρικότητα στους πολίτες που δεν μπορούν να κινηθούν στις κεντρικές αρτηρίες.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σύμφωνα με το νόμο περί διαμαρτυριών, τουλάχιστον 20 πολίτες μπορούν να εκφράσουν δημόσια τη γνώμη τους ή να διαμαρτυρηθούν σε ανοικτό ή κλειστό χώρο.


Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η πολιτική κρίση στη χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα,  οι πολίτες του κέντρου ζουν με μερικώς αποκλεισμένους δρόμους.


Σήμερα είναι μπλοκαρισμένη η λεωφόρος Ντιμίτρι Τσουπόφσκι, μπροστά από το κοινοβούλιο από ομάδες που αντιτίθενται στις συνταγματικές αλλαγές που σχετίζονται με την αλλαγή του ονόματος της χώρας.


denesen.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr