Επιστολή Πατριάρχη Ρωσίας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την Ουκρανία



Δεκέμβριος 31, 2018. 18:57

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών, Κύριλλος, έστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με την οποία τον παροτρύνει «να αρνηθεί να επικοινωνήσει με τους σχισματικούς και να εγκαταλείψει  την πολιτική περιπέτεια της νομιμοποίησής τους» στην Ουκρανία.



Ο Πατριάρχης Κύριλλος υπενθύμισε ότι είχε συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία με τον Βαρθολομαίο τόσο προσωπικά όσο και ενώπιον πολλών μαρτύρων.

«Τα σχέδια για τη νομιμοποίηση της εκκλησιαστικής διχόνοιας σε αυτή τη χώρα υλοποιούνται με αυξανόμενο ρυθμό», δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και πρόσθεσε ότι απευθύνει έκκληση στον Βαρθολομαίο «ίσως για τελευταία φορά μπροστά σε ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία».


«Αποχωρούμε τώρα από την επικοινωνία με τους σχισματικούς, αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στο πολιτικό παίγνιο της νομιμοποίησής τους», σημειώνει στην επιστολή του ο Κύριλλος, όπως δημοσιεύεται, μεταξύ των άλλων,  στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr