Σκόπια: Τουρκική αντιπροσωπεία στην Ημέρα Τουρκικής Γλώσσας



Δεκέμβριος 21, 2018. 22:43

«Ξεκάθαρη υποστήριξη για την πορεία της ‘Μακεδονίας’ προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εκφράσθηκε  σήμερα από την υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τη χώρα μας με την ευκαιρία της Ημέρας της Διδασκαλίας της Τουρκικής Γλώσσας», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Σύμφωνα με την «1tv» των Σκοπίων, η αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από τον εκπρόσωπο του προέδρου της Τουρκίας,  Ιμπραήμ Καλίν, τον σύμβουλο για τα Δυτικά Βαλκάνια του Ρ.Τ. Ερντογάν,  Σαμπρί Ντεμίρι, τον πρέσβη της Τουρκίας στα Σκόπια, Τουλίν Ερκάν Καρά, τον πρόεδρο της οργάνωσης ΤΙΚΑ, Σερντάρ Τσαμ, συναντήθηκε με τον εθνικό συντονιστή για το ΝΑΤΟ, Στέβο Πενταρόφσκι, τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Πέτερ Ατανάσοφ και τον βουλευτή Μουχάμεντ Ζεκίρι.


Ο Καλίν τόνισε  ότι είναι μεγάλο τον ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην πΓΔΜ, η οποία αποτελεί συμβολή της τουρκικής  επιχειρηματικής κοινότητας στην οικονομική ενίσχυση της χώρας.



«Στενοί οι δεσμοί Τουρκίας Σκοπίων»

«Η ‘Μακεδονία’ είναι μια πολύ σημαντική χώρα για την Τουρκία και τον τουρκικό λαό, ειδικά επειδή πολλά σημαντικά στοιχεία στην ιστορία της Τουρκίας προέρχονται από αυτήν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του συντάκτη του ύμνου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, καθώς και μια σειρά από βουλευτές στο τουρκικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Πενταρόφσκι τόνισε ότι η Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’ στις φιλοδοξίες της για ένταξη στο ΝΑΤΟ έχει ένα μόνο ως σύμμαχο την Τουρκία αλλά και έναν πιστό φίλο και υποστηρικτή της ένταξης της στο ΝΑΤΟ.


1tv.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr