«Economist: Ο Ερντογάν απέκτησε ένα νέο εχθρό, τον Τζορτζ Σόρος»





Δεκέμβριος 14, 2018. 20:43

Το εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Economist’ στο τελευταίο τεύχος του αναφέρεται στα γεγονότα του 2013 στο Πάρκο  Γκεζί της Κωνσταντινούπολης. Γεγονότα που έρχονται πάλι στο προσκήνιο εξαιτίας των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου για τις   κινητοποιήσεις  και διαμαρτυρίες στη Γαλλία, γράφει η τουρκική  Birgun.net


Σύμφωνα  με τον Economist ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δημιουργήσει έναν νέο εχθρό, αφού κατηγορεί τον Ούγγρο-Αμερικανό επιχειρηματία, Τζορτζ Σόρος,  για εμπλοκή του στις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί, με στόχο να βλάψει τη χώρα.


Το BBC στην τουρκική έκδοσή του αναφέρει ότι «Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει βρει έναν νέο εχθρό: τον διάσημο Ουγγρο-Εβραίο" -Τζορτζ Σόρος.


Στο άρθρο ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στα γεγονότα  στο Παρίσι με τα ‘Κίτρινα Γιλέκα’ βρήκε αφορμή να επικρίνει τη Γαλλία για τη στάση της το 2013, στις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί και την αντιμετώπισή τους από του τουρκικό κράτος,  καθώς τώρα η χώρα αυτή πλήττεται από τις ίδιες και χειρότερες διαμαρτυρίες.


Στις 10 Δεκεμβρίου, ο Ερντογάν ανέφερε με αφορμή των διαδηλώσεων στη Γαλλία, ότι «τώρα κανείς  δεν μπορεί να δώσει μαθήματα ελευθερίας στη δημοκρατία της Τουρκίας», όπως σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα.


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr