KFOR: Τα «HAMMER» στο Κοσσυφοπέδιο δεν αποτελούν απειλή για κανέναν



Δεκέμβριος 13, 2018. 09:54


Η  παράδοση στη Δύναμη Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου  24 αμερικανικών οχημάτων τύπου «Humvee» είναι αποτέλεσμα  μιας συμφωνίας μεταξύ της Πρίστινας και των ΗΠΑ και δεν έχει καμία σχέση με την KFOR, δήλωσε ο Βιντσένζο Γκράσο, εκπρόσωπος της στρατιωτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο. 



«Δεν αποτελούν απειλή για κανέναν και προορίζονται για τη μεταφορά ανθρώπων και δεν υπάρχει λόγος για φόβο και ανησυχία», πρόσθεσε τονίζοντας ότι η συμφωνία υπογράφηκε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και είναι γνωστό στο κοινό από τότε.


«Στην παρατήρησή μας», γράφει το σερβικό δημοσίευμα, «ότι οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο φοβούνται για την υποστήριξη της Πρίστινα από τις ΗΠΑ και ρωτούν εάν η KFOR είναι έτοιμη για την προστασία τους, σε περίπτωση επίθεσης εναντίον τους, ο Γκράσο διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος για φόβο και ανησυχία».


«Η KFOR βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους πολίτες, αρχής γενομένης από το 1999. Είναι πλήρως δεσμευμένη  στην εντολή της να συνεχίσει να προστατεύει όλους τους ανθρώπους στο Κοσσυφοπέδιο και για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της KFOR, υποστηρίζοντας ότι «καμία ένδειξη δεν υπάρχει για επανάληψη των γεγονότων του 2004»,  όπως είπε.


Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει καλή συνεργασία της KFOR με όλα τα όργανα και τους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για το Κοσσυφοπέδιο, όπως επίσης και με τον σερβικό στρατό.


politika.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr