Σκόπια:Η ανεξάρτητη ομάδα του VMRO υπέβαλε τροπολογία για την εθνικότητα


Δεκέμβριος 18, 2018.19:34

Η ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος VMRO-DPMNE, στο πλαίσιο των συνταγματικών τροποποιήσεων, κατέθεσε μια τροπολογία σχετικά με το άρθρο που αφορά την εθνικότητα.


Όπως διευκρίνισαν, η τροπολογία υποβάλλεται προκειμένου να γίνει σαφής διάκριση μεταξύ της ιθαγένειας  και της εθνικότητας.


Σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, η ανεξάρτητη ομάδα του VMRO-DPMNE προτείνει στο άρθρο 2 παράγραφος 2 του συντάγματος μετά τη λέξη «Μακεδονία» [που αναφέρει την αλλαγή σε ‘Βόρεια Μακεδονία’ της ‘Μακεδονίας’] να προστεθούν οι λέξεις «με την  οποία δεν καθορίζεται η εθνικότητα των πολιτών».


Η τροπολογία προτείνεται, όπως διευκρινίσουν,  ώστε να γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ της ιθαγένειας και της εθνικότητας όλων των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.


«Η τροπολογία αυτή δείχνει ότι δεν θα είμαστε όλοι ‘Βορειομακεδόνες’, αλλά θα είμαστε ‘Μακεδόνες’, όπως και οι άλλοι πολίτες θα είναι  Αλβανοί, Βλάχοι, Σέρβοι, Ρομά, Βόσνιοι, Τούρκοι και άλλοι».


 Το κείμενο υπογράφεται  από την Ελιζαμπέτα Καντσέσκα Μιλέφσκα, Νόλα Ισμαϊλόφσκα Στάροβα, Βλαντάνκα Αβιρόβιτς, Εμιλίγια Αλεξαντρόβα  και Ζεκίρ Ραμτσίλοβιτς. Ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μοχάμεντ Ζεκίρι  υπέβαλε μια παρόμοια τροπολογία, σύμφωνα με την tv21.tv.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr