«Η Τουρκία αναπτύσσει 10 νέα έργα αμυντικής βιομηχανίας»



Ιανουάριος 4, 2019. 18:39

Δέκα νέα έργα αμυντικής βιομηχανίας θα αναπτυχθούν στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Αζερμπαϊτζάν «Trend» για το σκοπό αυτόν θα διατεθούν 300 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Όπως σημειώνεται, όλα τα νέα έργα της αμυντικής βιομηχανίας θα αναπτυχθούν  στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου «Στόχος 2023».

 Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα ενισχύσει την αμυντική βιομηχανία και θα γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή αμυντικών προϊόντων.


«Έχω δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να μην προβαίνουν σε εισαγωγές προϊόντων που υπάρχουν στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Η Τουρκία είναι σε θέση να παράγει τα σχετικά προϊόντα», είπε ο Ερντογάν.


Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι σύντομα η χώρα θα αρχίσει τη μαζική παραγωγή του εγχώριου άρματος  μάχης Αλτάι.


Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τους 11 μήνες του 2018, οι εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας αυξήθηκαν κατά 16,05% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017, φθάνοντας τα 1,782 δις δολάρια.


Την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου του 2018, προϊόντα τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας εξήχθησαν στο Ομάν αξίας 150,5 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Ολλανδία αξίας 72,3 εκατομμυρίων δολαρίων και αξίας 71,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.


Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει επενδύσει στην αμυντική βιομηχανία περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια, γράφει το δημοσίευμα.


trend.az


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr