Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019

Η Αλβανία ενισχύει την Οικογένεια: Επιδότηση σε κάθε νεογέννητο το 2019!Ιανουάριος 1, 2018. 17:09

Τίρανα.
 
Δώρο χρηματικού ποσού θα καταβάλλεται σε κάθε παιδί που γεννιέται  σε οποιαδήποτε νοσοκομείο της χώρας, εφόσον οι γονείς του παιδιού  δηλώνουν τη γέννηση του στα ληξιαρχεία, αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα,  στο πλαίσιο μιας προσπάθειας της κυβέρνησης να βοηθήσει τα νέα ζευγάρια που αποκτούν απογόνους. Η δήλωση έγινε από την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Ογκέρτα Μαναστιρλίου (φωτό)  που επισκέφθηκε σήμερα δύο μαιευτήρια των  Τιράνων, καθώς από με την  ώρα αλλαγής του νέου χρόνου έχουν, ήδη, γεννηθεί 14 παιδιά.


Το πρώτο παιδί γεννήθηκε στο μαιευτήριο «Μπρετέρεσα Γκεραλνίντα» ένα λεπτό μετά το μεσάνυχτα. 


Σημειώνεται ότι στα τρία πρώτα νεογέννητα  χορηγήθηκε από την αλβανική κυβέρνηση ένα δώρο των 120 χιλιάδων λέκε.


Από τώρα και στο εξής, όπως αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, θα χορηγείται επίδομα σε κάθε νέα οικογένεια που αποκτά παιδιά ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική της κατάσταση.


Έτσι, το πρώτο παιδί θα λαμβάνει 40 χιλιάδες λέκε, το δεύτερο παιδί θα επιχορηγείται με 80 χιλιάδες λέκε και το τρίτο  η  κάθε επόμενο τέκνο με 120 χιλιάδες λέκε.


Οι γυναίκες που γεννούν  δίδυμα  θα λαμβάνουν 80 χιλιάδες τοπικού νομίσματος για κάθε παιδί.
Στις γυναίκες που γεννούν τρίδυμα θα λαμβάνουν δώρο 120 χιλιάδες  για κάθε παιδί.


panorama.com.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου