Σκόπια: Οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν στις 21 Απριλίου



Ιανουάριος 16, 2019. 09:04

Σκόπια.

Οι προεδρικές εκλογές  θα γίνουν στις 21 Απριλίου, την ημερομηνία αυτή προγραμματίζεται ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας των πολιτών για την ανάδειξη του αρχηγού του κράτους.
Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνέλευσης, Ταλάτ Τζαφέρι.


Οι εκλογές πρέπει να ανακοινωθούν όχι αργότερα από την 8η Φεβρουαρίου.
Όσον αφορά τη δυνατότητα ανακοίνωσης των κοινοβουλευτικών εκλογών, ο Τζαφέρι  δήλωσε ότι αυτή είναι των πολιτικών κομμάτων.


Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης λέει ότι το μποϊκοτάζ εξακολουθεί να είναι η επιλογή του στις  βουλευτικές εκλογές,  εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους να γίνουν αυτές  μαζί με τις προεδρικές εκλογές.


Το SDSM αντιδρώντας σε αυτές τις δηλώσεις ανακοίνωσε ότι ο Μίτσκοσκι και το VMRO-DPMNE αναζητούν άλλοθι για την ήττα που τους περιμένει.


Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα, το DUI, πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία για ένα υποψήφιο πρόεδρο του κράτους που θα βγει με συναίνεση από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση , ένα πρόσωπο το οποίο θα αντικατοπτρίζει πραγματικά τη συνεκτικότητα της κοινωνίας.


Οι προεδρικές εκλογές είχαν αρχικά προγραμματισθεί να διεξαχθούν στις 14 και 28 Απριλίου, αλλά στις 28 Απριλίου είναι το Πάσχα και έγινε αλλαγή μία εβδομάδα νωρίτερα, σημειώνει το Sitel  των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr