Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Η Αλβανία εδώ και 5 μήνες δεν έχει Αμερικανό πρέσβηΙανουάριος 4, 2019. 20:11

Η Αλβανία παραμένει εδώ και πέντε μήνες χωρίς Αμερικανό πρέσβη, αφού ενώ είχε ορισθεί από περασμένο καλοκαίρι δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τη Γερουσία.


«Η Γερουσία των ΗΠΑ έχει εμποδίσει την υποψηφιότητα της Καθλίν Ανν Κάβαλετς για τη θέση του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αλβανία», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει: 


Η υποψηφιότητα της Κάθλιν Ανν Κάβαλετς για τη θέση του πρέσβη στα Τίρανα είχε προταθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ.   

Η επιλογή του Τράμπ φαίνεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της Γερουσίας.


Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο πρέσβης Ντόναλντ Λου έφυγε από την Αλβανία, αφού τελείωσε τη θητεία του και διορίσθηκε στην Κιργιζία και από τότε η Ουάσιγκτον δεν έχει ορίσει επικεφαλής στη διπλωματική αντιπροσωπεία στα Τίρανα.


Η υποψηφιότητα της Κάβαλετς είναι από τις μοναδικές περιπτώσεις που δεν έχουν εγκριθεί επί τόσο χρονικό διάστημα από την Επιτροπή της Γερουσίας. 

Δεν έγινε σαφές ακόμη γιατί η Επιτροπή δεν έχει εξετάσει την υποψηφιότητα της Κάβαλετς, η οποία σύμφωνα με το βιογραφικό της δεν στερείται προσόντων.


Τη στιγμή αυτή είναι αναπληρώτρια βοηθός Γραμματέας στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr