Σκόπια: Η κυβέρνηση επιχορήγησε με 700 χιλιάδες ευρώ τις εφημερίδες



Ιανουάριος 28, 2019. 17:24

Συνολικά 42.568.620 δηνάρια (περίπου 700 χιλιάδες ευρώ) καταβλήθηκαν σε 11 εφημερίδες στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος υποστήριξης της εκτύπωσης και της διανομής των έντυπων μέσων για το 2018, σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


«Με την υλοποίηση του Προγράμματος, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι  δώσαμε μια ανάσα  στα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Σε συνεργασία με την κυβέρνηση, καταφέραμε να βρούμε ένα μοντέλο στο οποία στο μέλλον θα ξεδιπλώσει το έργο μας. Σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι κυβερνήσεις βοηθούν οικονομικά τα έντυπα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τύπου, Λιρίμ Ντουλόβι.


Ο υπουργός Επικοινωνιών και Λογοδοσίας, Ρόμπερτ Ποπόφσκι, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, υπενθύμισε ότι το Πρόγραμμα καταρτίστηκε με πρωτοβουλία των δημοσιογράφων και των οργανώσεων τους και τα κριτήρια κατανομής καθορίστηκαν σε συνεργασία με την Ένωση Έντυπων Μέσων.


«Η κυβέρνηση είναι ανοικτή για την υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας και του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς ποτέ να σκεφθεί να ασκήσει οποιαδήποτε επιρροή στην πολιτική που ακολουθούν», είπε ο Ποπόφσκι.


novatv.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr