Το ποσό που ‘δωρίζει’ η Γερμανία στη Ρωσία, 75 χρόνια μετά την επίθεση του Χίτλερ στο Λένινγκραντ



Ιανουάριος 27, 20:05

Η Γερμανία δωρίζει στη Ρωσία 12 εκατομμύρια ευρώ για την επέτειο των 75 ετών από το τέλος της πολιορκίας του Λένινγκραντ από τον ναζιστικό στρατό.

Αυτή η «ανθρωπιστική χειρονομία» θα βοηθήσει στην αναβάθμιση ενός νοσοκομείου και στη δημιουργία ενός ρωσο-γερμανικού κοινοτικού κέντρου, ανέφεραν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, σε  κοινή δήλωση, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο DPA, όπως σημειώνει το ρουμανικό Agerpres.


«Είμαστε βέβαιοι ότι η κίνηση αυτή θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των επιζώντων του αποκλεισμού και θα συμβάλλει στην ιστορική συμφιλίωση μεταξύ των λαών των δύο χωρών ως προς τις μελλοντικές διμερείς σχέσεις», σημειώνει το DPA.


Ωστόσο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας, η δωρεά αυτή δεν αρκεί για να τεθεί τέρμα στην αποκατάσταση των ανθρώπων που επλήγησαν.


«Αυτή η ανθρωπιστική πρωτοβουλία δεν κλείνει το θέμα της χορήγησης μεμονωμένων πληρωμών  από τη γερμανική κυβέρνηση σε όλους τους επιζώντες του αποκλεισμού που βρίσκονται εν ζωή», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.


Η Ζαχάροβα ανακοίνωσε την  απόφαση να χορηγηθούν από 2.500 ευρώ στους Εβραίους που επέζησαν της πολιορκίας του Λένινγκραντ στο πλαίσιο της βλάβης του Ολοκαυτώματος.


Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τα δυόμισι χρόνια της πολιορκίας του Λένινγκραντ από τον ναζιστικό στρατό- σημερινή Αγία Πετρούπολη και δεύτερη πόλη της Ρωσίας.


stirileprotv.ro


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr