Κίνημα BESA: Τι ζητάμε από τον Ζόραν Ζάεφ για να ψηφίσουμε τις συνταγματικές αλλαγές



Ιανουάριος 5, 2019. 18:05

Σκόπια.

Μία ημέρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με τον πρόεδρο του αλβανικού Κινήματος BESA, ο πρόεδρός του, Μπιλάλ Κασάμι μίλησε για τα αιτήματα από την πλευρά του.


«Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν, ήδη, υποβληθεί από τους βουλευτές του BESA και αυτά αναφέρονται στο ζήτημα της εθνικότητας, της διασποράς, της αλβανικής γλώσσας και των αλλαγών στο Προοίμιο.


Στην επόμενη συνάντηση θα συζητηθούν συγκεκριμένες νομικές διατυπώσεις και στη συνέχεια η κεντρική ηγεσία του κόμματος θα λάβει την τελική απόφαση σχετικά με την ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές», δήλωσε η εκπρόσωπος του Κινήματος BESA, Ελμεντίν Μεμίσι, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες , αλλά πρόσθεσε ότι τα σημεία συζήτησης αποτελούν μέρος της ομάδας εργασίας.


Ένα από τα βασικά ζητήματα στα οποία διαφωνεί το αλβανικό κίνημα της πΓΔΜ,  είναι η ιθαγένεια του πολίτη, για την οποία το κόμμα επιμένει να είναι αλβανική και όχι ‘μακεδονική’ για τους Αλβανούς.

Από τη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν υπήρξε κάποια συμφωνία, αλλά όπως ειπώθηκε την Τρίτη θα γίνει μια ακόμη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών για την  διαπραγμάτευση των αιτημάτων του Κινήματος BESA.


tetovasot.com

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr