Νίκολα Ντιμίτροφ: Η συμφωνία με την Ελλάδα θα εφαρμοσθεί πλήρως



Ιανουάριος 1, 2019. 20:33

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ, είναι πεπεισμένος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εφαρμοσθεί πλήρως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την πΓΔΜ.


Ο Ντιμίτροφ πιστεύει ότι η ευθύνη για την τύχη της  Συμφωνίας με την Αθήνα βρίσκεται τώρα στα χέρια της Συνέλευσης, πράγμα που αποτελεί πραγματική πρόκληση για την εξασφάλιση της πολιτικής στήριξης στη συμφωνία.


Σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MIA, δήλωσε ότι το γεγονός ότι η αντιπολίτευση στα Σκόπια και στην Ελλάδα επιτίθενται στη συμφωνία με την ίδια σχεδόν ρητορική, δείχνει ότι ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε στο σύνθετο αυτό ζήτημα είναι καλός και ισορροπημένος.


«Είμαι πεπεισμένος ότι μέσα από μια δίκαιη πολιτική και διαφάνεια, οι περισσότεροι πολίτες και από τις δύο πλευρές θα θέσουν το ίδιο ερώτημα σε λίγα χρόνια ‘γιατί δεν την είχαμε κάνει πολύ νωρίτερα;’», είπε.


Η Συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2018 και έληξε μια διαμάχη για το όνομα με την Ελλάδα που κράτησε δεκαετίες.


Μετά από δημόσια συζήτηση και την υιοθέτηση δύο φάσεων στη Συνέλευση, οι συνταγματικές αλλαγές στο όνομα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 16 Ιανουαρίου.


Η Συμφωνία των Πρεσπών προκάλεσε έντονες  συζητήσεις στη κοινωνία της χώρας που αντανακλούσαν την πάλη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.


alsat-m.tv

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr