Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Μεγάλη ναυτική άσκηση προγραμματίζει η ΤουρκίαΙανουάριος 10, 2019.07:53

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για πρώτη φορά με το σύνολο των ναυτικών της δυνάμεων ετοιμάζονται για μια γιγαντιαία άσκηση, γράφει η τουρκική ‘Γενί Σαφάκ’.

Η άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα 2019»/» Mavi Vatan 2019», θα πραγματοποιηθεί  μεταξύ της 27ης Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου σε μια περιοχή 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελεί ένα μήνυμα προς την Αθήνα για θαλάσσιες περιοχές που διατείνεται ότι ανήκουν στην Ελλάδα και στην ελληνική διοίκηση της νότιας Κύπρου, γράφει το δημοσίευμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η άσκηση είναι απάντηση κατά των προσπαθειών της ελληνικής και ελληνοκυπριακής διοίκησης να εισβάλλουν στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας στην «γαλάζια πατρίδα των 462 χιλιάδων χιλιομέτρων».


Πρόσθεσε ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου ως τις 3 Μαρτίου με όλα τα στοιχεία του Πολεμικού Ναυτικού, θα συμμετάσχουν και  δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας.


Η άσκηση θα διεξαχθεί σε περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου,περιοχές τις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος περιλαμβάνουν στη δικαιοδοσία τους και η Τουρκία αναμένεται να δείξει τις προθέσεις της, όπως αναφέρεται.


«Η άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα 2019’ αποτελεί, επίσης, μια απάντηση τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. 

Η Τουρκία προτίθεται να ενισχύσει την παρουσία της στα 462 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα  θαλάσσιων περιοχών, προβαίνοντας σε μια σαφή προειδοποίηση σε όσους ετοιμάζουν ‘χάρτες κατοχής’», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


yenisafak.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr