Η Σλοβακία εναντίον της ανταλλαγής εδαφών Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου



Ιανουάριος 5, 2019. 19:18

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίροσλαβ  Λάιτσακ είναι πεπεισμένος ότι ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και η Σερβία, πρέπει να ενεργούν και να λαμβάνουν αποφάσεις που συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας και βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου, σημειώνει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.


Ο Λάιτσακ αναφέρει ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να σταματήσουν όλες τις ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διακρατικές εντάσεις, αναφερόμενος στην απόφαση ίδρυσης του Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.


Στη συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ο Λάιτσακ μίλησε επίσης για την ιδέα ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, λέγοντας ότι η Σλοβακία δεν υποστηρίζει μια τέτοια πρωτοβουλία.


«Η Σλοβακία δεν υποστηρίζει την ιδέα της εδαφικής ανταλλαγής και της οριοθέτησης των συνόρων σε εθνογραφικό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια ιδέα δεν ήταν πρακτική στο παρελθόν ούτε και θα είναι στο μέλλον», επεσήμανε ο υπουργός της Σλοβακίας.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που διευκρινίζουν την καλύτερη κατάσταση και έτσι όταν θα επιτευχθεί συμφωνία, θα δούμε αν θα υπάρξουν περισσότερα οφέλη ή θα αποδειχθεί το αντίθετο.



boldnews.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr