Ικανοποίηση στην Ουκρανία: Αμερικανικό αποβατικό πλοίο στον Εύξεινο Πόντο



Ιανουάριος 7, 2019. 21:37

Το αμερικανικό πολεμικό  πλοίο ‘Φορτ Μακ Χένρι ‘ [USS Fort McHenry] εισήλθε στον Εύξεινο Πόντο, όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου του 6ου Αμερικανικού Στόλου.

«Η μετακίνηση του ‘Φορτ Μακ Χένρι ‘ στη Μαύρη Θάλασσα επιβεβαιώνει τη συλλογική μας αποφασιστικότητα να εξασφαλισθεί η ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας  με τους συμμάχους και τους εταίρους στην περιοχή του ΝΑΤΟ», αναφέρει η ανακοίνωση.


Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο είναι εξοπλισμένο με άρματα μάχης και πέντε μεταφορικά σκάφη, ενώ έχει εκτοξευτές πυραύλων και φιλοξενεί προσωπικό 500 ναυτών.


Όπως αναφέρεται, οι ΗΠΑ έστειλαν το πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα ως απάντηση στην κράτηση τριών ουκρανικών πλοίων και των ναυτών τους από τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις στο Στενό του Κέρτς τον περασμένο Νοέμβριο.


Οι Ουκρανοί ναύτες βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο κάλεσε επανειλημμένα τη στρατιωτική συμμαχία να αντιδράσει και να φέρει δικά της πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και στην Αζοφική Θάλασσα.






VOA
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr