Η Λιβύη κατηγορεί τη Βουλγαρία για πειρατεία



Ιανουάριος 7, 2019. 18:32

Η Λιβύη ανακοίνωσε ότι θα κατασχέσει κάθε βουλγαρικό πλοίο στα ύδατα της Λιβύης, όπως και κάθε πλοίο στο οποίο συμμετέχουν βουλγαρικές επιχειρήσεις, ως απάντηση στις βουλγαρικές ενέργειες εναντίον του δεξαμενόπλοιου της Λιβύης ‘Badr, όπως αναφέρει η βουλγαρική εθνική ραδιοφωνία (BNR).


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τον Νοέμβριο του 2017, το δεξαμενόπλοιο της Λιβύης κρατείται στο λιμάνι Μπουργκάς κατόπιν αιτήματος μιας βουλγαρικής ιδιωτικής εταιρείας, η οποία ισχυρίσθηκε ότι η Λιβύη χρωστάει σε αυτήν περίπου εννέα εκατομμύρια δολάρια.


Μετά από πολλές δικαστικές υποθέσεις, στις 21 Δεκεμβρίου 2018, ένας ιδιωτικός δικαστικός επιμελητής, αξιωματικοί της συνοριακής αστυνομίας και της ναυτικής διοίκησης πήγαν στο πλοίο.


Αντικατέστησαν τη σημαία της Λιβύης και ο πλοίαρχος και το πλήρωμα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο, το οποίο από τις 28 Δεκεμβρίου άρχισε να ταξιδεύει με σημαία Παναμά.


Η Λιβύη έχει κατηγορήσει τη Βουλγαρία για πειρατεία. 

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, έφθασε στη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια, απεσταλμένος του πρωθυπουργού της Λιβύης, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr