Ρωσία: Ο ‘ρωσικός κίνδυνος’ και το αμερικανικό υγροποιημένο αέριο



Ιανουάριος 15, 2019. 09:31

Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Σεβέρνογκο Πότοκα -2» / ‘Βόρειο Αγωγό- 2’ (Nord Stream -2).


 «Οι κυρώσεις δεν είναι ασήμαντες, αλλά πολύ σοβαρές. Εδώ, για παράδειγμα, απειλούμαστε με περιορισμούς στην υλοποίηση του έργου Νορντ  Στριμ 2. Πρόκειται για μια εμφανή απόπειρα παροχής ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για το αμερικανικό υγροποιημένο αέριο, το οποίο είναι ακριβότερο από το ρωσικό. Και αναγκάζουν τους Ευρωπαίους να το αγοράζουν», δήλωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ‘Επιχειρήσεις και Γεγονότα’/aif.ru


Στις αρχές Ιανουαρίου, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων στις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου της Νορντ  Στριμ 2.


Νωρίτερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρένελ με επιστολές του σε γερμανικές εταιρείες εξέφρασε την άποψη ότι το έργο «North Stream-2», δεν είναι προς το συμφέρον της ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυξάνει την πιθανότητα της υποτιθέμενες ‘ρωσικής επέμβασης’.


Ο διπλωμάτης ενημέρωσε τις επιχειρηματικές δομές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να εξετάσουν καλύτερα την κατάσταση, καθώς κινδυνεύουν με κυρώσεις.


Τον Δεκέμβριο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τη Γερμανία ‘να ακούσει τους συμμάχους της’ και να ακυρώσει την κατασκευή του Νόρντ Στριμ 2.



russian.rt.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr