Αλβανία: Ο Ράμα απορρίπτει δισεκατομμύρια δολάρια κινεζικών επενδύσεων με διαταγή του Σόρος



Ιανουάριος 26, 2019. 21:39

Οι στενοί δεσμοί της αλβανικής κυβέρνησης με τον αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, έχουν αρχίσει να κοστίζουν στην Αλβανία, γράφει η αλβανική ‘Syri’.


Κάτω από την επιρροή του Τζορτζ Σόρος, η αλβανική κυβέρνηση φαίνεται να έχει απορρίψει οποιαδήποτε επένδυση από την Κίνα, ένας από τους πιο επιθετικούς ξένους επενδυτές στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ευρώπη.


Πριν από λίγες ημέρες, η σύγκρουση μεταξύ του Τζορτζ Σόρος και της κινεζικής Κυβέρνησης ξέσπασε δημοσίως. 

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο κερδοσκόπος δισεκατομμυριούχος επιτέθηκε έντονα στην κινεζική κυβέρνηση και στον ηγέτη Ξι Γιν Πινγκ, κατηγορώντας τους ότι θέλουν να οικοδομήσουν ένα αυταρχικό καθεστώς.


«Η Κίνα δεν είναι το μοναδικό αυταρχικό καθεστώς στον κόσμο, αλλά προφανώς είναι το πλουσιότερο, το ισχυρότερο και το πιο προηγμένο τεχνολογικά. Αυτό κάνει τον Ξι Γιν Πινγκ τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο εκείνων που πιστεύουν στην έννοια  της Ανοιχτής Κοινωνίας», ανέφερε ο Σόρος.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά την πρωτοβουλία 16+1 για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας της Κίνας με 16 χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας,  η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει φέρει στο κοινοβούλιο ούτε ένα, έστω μικρό, επενδυτικό πρόγραμμα, προφανώς υπακούοντας  στις διαταγές του Σόρος. 

Έτσι ο Έντι Ράμα, καταλήγει το δημοσίευμα, έχει καταστήσει την Αλβανία τη μοναδική χώρα που δεν έχει επωφεληθεί  από την κινεζική αυτή πρωτοβουλία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr