Αλβανία: Πως μπορεί να γίνει η ‘εθνική ενοποίηση’ όταν δεν τα βρίσκουμε με δύο Αλβανούς;



Ιανουάριος 2, 2019. 18:15



Δύο Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο, που τους αποκαλείτε Κοσοβάρους –‘ Kosovaret’,  διορίσθηκαν υπουργοί στην αλβανική κυβέρνηση. Και τι δεν ακούσαμε: εκτοξεύθηκαν προσβολές, λυσσαλέες επιθέσεις κατά των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, γράφει η αλβανική των Σκοπίων.

 Τέτοιες βρισιές για απάτες, παρανομίες και επιθέσεις, δεν ακούσαμε ούτε από τους εχθρούς των Αλβανών. 
Ούτε οι Έλληνες, ούτε οι Σέρβοι και κανένας άλλος δεν εκσφενδόνισε προσβολές και επιθέσεις για το θέμα αυτό.

Γιατί αυτές οι επιθέσεις;  Φυσικά, λόγω του αισθήματος της ανωτερότητας που πλήττει μεγάλο αριθμό Αλβανών στην Αλβανία. 



Θεωρείστε  ότι είσαστε ανώτεροι από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, της πΓΔΜ αλλά και τους Αλβανούς του Μαυροβουνίου και ας μην ξέρετε πως  ζούνε αυτοί εκεί.

Αυτή η πεποίθηση που σας διακατέχει προέρχεται σαφώς από την αγάπη στην Αλβανία και στους Αλβανούς. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να σας δείξουμε ότι σας αγαπάμε και ότι δεν είμαστε κατώτεροι από εσάς.


Κάνετε το λάθος θα λατρεύετε τους  Σέρβους και  τους Έλληνες  προστρέχοντας στις συναυλίες τους, τους ανθρώπους που διέπραξαν εγκλήματα ή υποστηρίζουν εγκλήματα στο Κοσσυφοπέδιο.


Και φυσικά, η αγάπη προς τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων θεωρείται κατωτερότητα, ενώ στην πραγματικότητα εμείς είμαστε ανώτεροι  από εσάς.


Ας μιλήσουμε με συγκεκριμένα παραδείγματα:


Η Αλβανία διαθέτει μεγάλο αριθμό κοριτσιών που πωλούνται έναντι χρημάτων (κυρίως στη Σερβία).


Η Αλβανία ξεπερνά τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων σε καταναγκαστικούς  γάμους, επιλεκτικές αμβλώσεις και σε δολοφονίες γυναικών.


Παρότι έχετε μια πλεονεκτική, γεωγραφικά, τουριστική θέση, είσαστε πιο φτωχοί από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων, αφού ένα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων σας ζούνε σε ακραία φτώχεια.


Το Πανεπιστήμιο των Τιράνων βρίσκεται πάνω από χίλιες θέσεις πίσω από αυτό της Πρίστινα και του Τέτοβο στην κατάταξη των παγκόσμιων πανεπιστημίων.
 Από επιστημονική άποψη είσαστε πολύ πίσω από το Κοσσυφοπέδιο.


 Όλοι οι πιο διάσημοι δημοσιογράφοι σας είναι φυλετιστές, σεξιστές, ομοφοβικοί κλπ, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο δεν υπάρχει περίπτωση να συμβούν αυτά.


Να μιλήσουμε για τη χειραφέτηση;  Πιστεύετε ότι όλη οι κοινωνία βρίσκεται στα δύο τηλεοπτικά στούντιο στη μέση των Τιράνων. 

 Όπου, σε αυτά τα στούντιο  διαδίδονται  σεξιστικές, ρατσιστικές και καταπιεστικές ιδέες για τις γυναίκες. Προβάλουν πορνογραφικά προγράμματα και μετατρέπουν τις γυναίκες σε σεξουαλικά αντικείμενα.


Σπάνια θα ακούσουμε τον Έντι Ράμα και τον Σαλί Μπερίσα να μην λένε …μαλακίες!


Λέτε ότι δεν μιλάμε όμορφα, γιατί θέλετε να μιλάμε όπως εσείς. 

 Δεν θέλετε να μας αγαπήσετε γιατί μιλάμε διαφορετικά με παράξενη προφορά και είμαστε και εκτός της Αλβανίας.


Η γλώσσα μας περιέχει πολλές ελληνικές και ιταλικές λέξεις και πολύ λίγες αλβανικές, είναι αλήθεια.

 
Να γνωρίζετε, όμως,  το ότι  είστε στη διεθνή σκηνή και μιλάνε για εσάς, αυτό το χρωστάτε στους Αλβανούς  του Κοσσυφοπεδίου, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου, είτε σε αθλήματα είτε σε μουσική, τώρα εμείς θα  προσπαθήσουμε να σας φθάσουμε και στην πολιτική…

Zana Avdiu

lajmpress.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr