Η βάση του ΝΑΤΟ στην Αλβανία- Επίσκεψη διοικητή του ΝΑΤΟ



Σχετικό βίντεο: https://www.facebook.com/xhackaolta/videos/1165705340277979/


Ιανουάριος 24, 2019. 15:32

Τίρανα.

Η υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, χαρακτήρισε ως ‘εξαιρετική είδηση’ την παρουσία του διοικητή του ΝΑΤΟ στην αεροπορική βάση Κουσόβα.



«Η Κουσόβα δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη στην περιοχή με τις επενδύσεις θα πραγματοποιήσει η Συμμαχία. Η εκτίμηση της  Συμμαχίας,  συντείνει στη σταθερότητα, την ειρήνη και τον ρόλο που διαδραματίζει η Αλβανία στην περιοχή», δήλωσε η Τζάσκα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον στρατηγό Τοντ Γουόλτερς, διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.


 «Η αεροπορική βάση Κουσόβα, σύντομα θα γίνει μια βάση του ΝΑΤΟ. Η Αλβανία είναι μία ασφαλής χώρα, όπου η Συμμαχία θα επενδύσει τις δυνατότητές της. Η επένδυση του ΝΑΤΟ στην Κουσόβα είναι σημαντική, όχι μόνο για την εθνική αλλά και την περιφερειακή ασφάλεια. Μέσα σε λίγους μήνες, το γενικό σχέδιο θα είναι έτοιμο από την Υπηρεσία Προμηθειών και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ. Το γενικό σχέδιο ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των εργασιών στη βάση», ανέφερε η υπουργός, όπως γράφει η αλβανική ‘Panorama’.



Επίσης, η αλβανική ιστοσελίδα ‘Boldnews’ αναφέρει ότι στην πρωτεύουσα, Τίρανα, δημιουργήθηκε μικρός πανικός από τον εκκωφαντικό ήχο πέντε νατοϊκών αεροσκαφών που έκαναν πτήσεις πάνω από την πόλη.



«Σήμερα το μεσημέρι», γράφει  το αλβανικό δημοσίευμα,  «αεροπλάνα  του ΝΑΤΟ, έκαναν θεαματικές πτήσεις πάνω από τα Τίρανα.


Αμέσως μετά την υποδοχή του Διοικητή του ΝΑΤΟ, Τοντ Γουόλτερς, πέντε πολεμικά αεροσκάφη από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ πέταξαν πάνω από τα Τίρανα διαγράφοντας  εντυπωσιακούς σχηματισμούς».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr