Οι Αμερικανοί οργανώνουν και εκπαιδεύουν τους Μουτζαχεντίν στο βόρειο Ιράκ



Ιανουάριος 14, 2019. 19:45

«Η Αμερική εφαρμόζει ένα νέο σχέδιο εναντίον του Ιράν, για το οποίο υπήρξαν διαμαρτυρίες για την πολιτική και στρατιωτική παρουσία της  στην περιοχή. 

Η διαχείριση της Ουάσιγκτον άρχισε να εκπαιδεύει μέλη των Μουτζαχεντίν σε αμερικανικές βάσεις στο βόρειο τμήμα του Ιράκ», γράφει η τουρκική εφημερίδα Αϊντινλίκ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται να κινηθούν εναντίον του Ιράν, ταυτόχρονα με την απόφαση να αποχωρήσουν από τη Συρία μεταφέροντας τα στρατεύματά τους στο Ιράκ.


Για το σκοπό αυτό, γράφει το δημοσίευμα, άρχισαν να μεταφέρουν μαχητές Μουτζαχεντίν (Ιρανούς αντικαθεστωτικούς) από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως από την Αλβανία,  στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, κοντά στα ιρανικά σύνορα.


Το θέμα έγινε γνωστό από επερώτηση του βουλευτή του Ιράκ Μοχάμεντ αλ Μπαλντάβι, και επιβεβαιώθηκε από τοπικές πηγές.



Η ηγέτης της Οργάνωσης Μάριαμ Ρετσεβί με τον δικηγόρο του Τραμπ,  Ρούντι Γκιουλιάνι

«Η οργάνωση διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αποκρυπτογράφηση λεπτομερειών των πυρηνικών αντιδραστήρων του Ιράν. Φωτογραφίες και έγγραφα σχετικά με τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν, έλαβαν τα μέλη του  που ζούσαν στο Ιράν και στάλθηκαν στη Δύση. Έτσι, οι πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και στο Συμβούλιο Ασφαλείας», σημειώνει η Αϊντινλίκ.


Σήμερα, επικεφαλής της οργάνωσης αυτής των αντικαθεστωτικών Ιρανών, που η ιδεολογία τους χαρακτηρίζεται ως  «σοσιαλιστικό Ισλάμ», είναι η Μαριάμ Ρετσεβί.


Το 2012 ο οργανισμός αυτός, υπό την ηγεσία της Ρετσεβί, απομακρύνθηκε από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ.


Μεγάλο μέρος της Οργάνωσης,  εδώ και πολύ καιρό,  φιλοξενείται όπως είναι γνωστό στην Αλβανία. 

Τον Ιούλιο του 2018 πραγματοποίησε συνέδριο στο Παρίσι στο οποίο συμμετείχαν και Αμερικανοί, αφού από τη δεκαετία του ’80 στηρίζεται σταθερά από τη CIA.


Στο συνέδριο του Παρισιού το 2018 είχαν συμμετάσχει: 


Ο Τζον Μπόλτον, Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ
Ο Ρούντι Γκιουλιάνι, δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μπιλ Ρίτσαρντσον
Ο πρώην πρόεδρος του FBI, Λουίς Φρι
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Τζορτζ Κέισι
Ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά, Στέθην Χάρπερ κ.ά.

aydinlik.com.tr


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr