Η αλβανική κυβέρνηση δίνει αυξήσεις στους χαμηλόμισθους στρατιωτικούς



Ιανουάριος 1, 2019. 21:20

Τίρανα.

 Το υπουργείο Άμυνας στο νέο προϋπολογισμό για το 2019, που ψηφίσθηκε από το αλβανικό Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2018, προβλέπει αυξήσεις μισθών σε 6.800 στρατιωτικούς, όπως σημειώνει το αλβανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.



Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται η πρόθεση του υπουργείου Άμυνας να προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των συνταγματικών καθηκόντων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην ετοιμασία του στρατού προς τις διεθνείς δεσμεύσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ καθώς και τις δεσμεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στο περιφερειακό πλαίσιο και την αύξηση των δυνατοτήτων τους.


Στο έγγραφο εμπεριέχεται ο προϋπολογισμός που προβλέπει αυξήσεις μισθών σε στρατιωτικούς, αλλά από το μέτρο θα επωφεληθούν μόνο οι χαμηλόμισθοι, αφού εξαιρούνται οι υψηλόμισθοι βαθμοφόροι των ενόπλων δυνάμεων.  Η αύξηση θα φθάσει ως το 19% του λαμβανομένου μισθού, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr