Σέρβος υπουργός: Η Σερβία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Κοσσυφοπέδιο



Ιανουάριος 2, 2019. 22:10

Η Σερβία δημιουργήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο και χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει, δήλωσε ο υπουργός Καινοτομίας της Σερβίας, Νενάντ Πόποβιτς στο σερβικό ραδιόφωνο b92.


«Νομίζω ότι με μια ήπια στάση και ισχυρά επιχειρήματα μπορούμε πάντα να έχουμε αυτό που θέλουμε. Το πιο σημαντικό είναι να ορίσουμε αυτό που επιδιώκουμε, την αρχική μας θέση».


«Είμαι σίγουρος ότι το μοντέλο έχει  βρεθεί και αυτό είναι μια ευρεία αυτονομία για το Κοσσυφοπέδιο, όπως υπάρχει οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά και στο πλαίσιο του ψηφίσματος 1244 και του Σερβικού  Συντάγματος. 


Οι συμφωνίες στις Βρυξέλλες έχουν πεθάνει. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει την ικανότητα να πείσει τους Αλβανούς να κάνουν παραχωρήσεις.

 Η σερβική πλευρά ήταν πραγματικά συμβιβαστική, αλλά οι Αλβανοί δεν έκαναν κανένα βήμα. Ούτε και έκανε τίποτε», ανέφερε ο Πόποβιτς.


 «Πρέπει να βρεθεί μια νέα μορφή συνομιλιών. Η Σερβία είναι έτοιμη για συμβιβασμούς. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τη συμμετοχή της Αμερικής, της Ρωσίας, της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


 aktuale.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr