Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Πρώην ΥΠΕΞ προειδοποιεί τον Έντι Ράμα για τη συνομοσπονδία Αλβανίας -ΚοσσυφοπεδίουΙανουάριος 24, 2019. 20:20

Ο πρώην επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας, Πασκάλ Μίλο, επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, σχολιάζοντας την ιδέα του να γίνει ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο. 

Ο Μίλο προειδοποίησε τον αρχηγό της κυβέρνησης ότι θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες εάν συνεχίσει να ενστερνίζεται αυτήν την ιδέα ακόμη και τώρα που έχει και τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Χαρακτηρίζοντας την, ως πρώιμη ιδέα, ο πρώην διπλωμάτης είπε ότι η εφαρμογή της δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη βασικών διεθνών παραγόντων.


«Η ιδέα της Συνομοσπονδίας Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου έχει εκφρασθεί αρκετές φορές στις δηλώσεις του Ράμα, αλλά και σε ορισμένες συμφωνίες και ενέργειες της αλβανικής κυβέρνησης. Κατά τη γνώμη μου, είναι μια πρώιμη ιδέα, σε αντίθεση με την τρέχουσα επίσημη θέση της Αλβανίας και τη συνταγματική - νομική θέση του Κοσσυφοπεδίου.


Η υλοποίησή της δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη των βασικών διεθνών παραγόντων και αν επιμένει θα επηρεάσει τις εύθραυστες γεωπολιτικές σχέσεις στην περιοχή, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες ή ακόμη και απειλή στο όνειρο της ενότητας, που, πραγματικά  απέχει  πολύ από τις  ρεαλιστικές απαιτήσεις  της ημέρας», δήλωσε ο Μίλο, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.Pamfleti Online


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr