Σερβία: «Καλώς Ήρθατε, Αδελφέ Πούτιν!» Χιλιάδες Σέρβοι υποδέχθηκαν τον Ρώσο Πρόεδρο



Ιανουάριος 17, 2019. 19:11

Βελιγράδι.

Χιλιάδες πολίτες  συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας για να υποδεχθούν με ενθουσιασμό τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν που επισκέπτεται επίσημα τη χώρα.



 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της σερβικής Κουρίρ, πολίτες είχαν έρθει από πολλές πόλεις της Σερβίας και φώναζαν ρυθμικά:  « Πούτιν Σερβία, Βούτσιτς Σερβία!»


Ο Μπράνισλαβ Βούκοβιτς από την περιοχή Σούρτζιν έφερε τη φωτογραφία του προέδρου Πούτιν που έγραφε «Σπασίμπο» (Ευχαριστώ). 

Ο Βούκοβιτς είπε ότι μιλάει ρωσικά όπως και τα σερβικά και έχει πάει πολλές φορές στη Ρωσία, δήλωσε ότι περιμένει να υπογραφούν σημαντικές συμφωνίες κατά την επίσκεψη του προέδρου Πούτιν.


«Πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε και τι είναι καλό τόσο για τη Ρωσία όσο και για τη Σερβία», είπε ο Βούκοβιτς δηλώντας ότι και ήταν για αυτόν δύσκολο να παραμείνει στο δρόμο τόσες ώρες περιμένοντας να δει τον Πούτιν, «ωστόσο αξίζει αυτόν τον σεβασμό».


Ο Ντούσαν Νικολέτιτς από το Νόβι Σαντ, ήρθε στην πρωτεύουσα για να υποδεχθεί τον Πούτιν και δήλωσε ότι η Σερβία δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τη Ρωσία γιατί είναι ένας ευγενής προστάτης της.

Ο Σλάβκο Μιλόγεβιτς από την Κοτσελίεβα, όπως λέει ο ίδιος ο Βούτσιτς είναι πολύ καλός φίλος που αναγνώρισε το αίτημα του χωριού του, Ντρούζετιτς,   να φτιάξει μια  γέφυρα σε αυτό και ήρθε με την επιθυμία να δει τον «Πούτιν της Σερβίας».


Θα προσθέσει ότι οι Ρώσοι πάντα βοηθούσαν το σερβικό λαό και ποτέ δεν τον βομβάρδισαν.
Ο Μιλόγεβιτς θα πει χαρακτηριστικά: ‘Ξέρετε το Βλαντίμιρ είναι σερβικό όνομα και τον νοιώθουμε σαν δικό μας».


kurir.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr