Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

«Τα Τίρανα έγιναν κατασκήνωση χωριατο-κομμουνιστών»Ιανουάριος 4, 2019. 17:18

«Περίπου 900 χιλιάδες άνθρωποι σήμερα στα Τίρανα, κουβαλάνε ένα  κοινωνικό πολιτισμό αγροίκου  και μια νοοτροπία και ψυχολογία  χωριατο- μεγαλοτσιφλικά, που όχι μόνο δεν παράγει δημοκρατία και κράτος δικαίου, αλλά έχει προκαλέσει μια κοινωνικό-πολιτιστική φρίκη,  ένα κράτος πολιτικά, οικονομικά και νομικά υποβαθμισμένο,  με το 60 με 70 των πολιτών να έχουν έτοιμες τις βαλίτσες τους (για μετανάστευση)», γράφει ο αρθρογράφος αναλυτής  Ιλίρ Ντεμάλια.


Ο Ντεμάλια σημειώνει ότι η αστυφιλία έχει μετατρέψει τα Τίρανα σε έναν μεγάλο «αγροτο-κομμουνιστικό στρατώνα».


Η πρωτεύουσα της Αλβανίας που είχε το 1990, 180 χιλιάδες κατοίκους, έφθασε σήμερα να έχει ένα εκατομμύριο γεμίζοντας από ανθρώπους των χωριών και της υπαίθρου, αλλοιώνοντας την αστική δομή και την φυσιογνωμία της πόλης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αφού στο διάστημα αυτό οι μισοί παλαιοί κάτοικοι έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό».


«Ποια προοπτική μπορεί να υπάρξει, όταν το 60 με 70% των κατοίκων της θέλει να μεταναστεύσει; 

Η Αλβανία έχει μετατραπεί σε παράδεισο του εγκλήματος και την ολιγαρχία να συναλλάσσεται με κράτος και δικαιοσύνη. Πόσο καιρό θα συνεχισθεί αυτό;».


Ευτυχισμένο το Νέο Έτος/ Gëzuar Vitin e Ri!, γράφει ο Αλβανός αναλυτής στη σελίδα του στο Facebook.panorama.com.al

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου