Αλβανία: Σύντομα θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο στο Κούκες



Ιανουάριος 14, 2019. 09:49

Τίρανα.

Το αεροδρόμιο στη βόρεια αλβανική πόλη Κούκες  ανέλαβε η κοινοπραξία δύο αλβανικών εταιρειών  η Global Technical Mechanichs και η  Bami sh.p.k., που θα έχει  τα δικαιώματα για 35 χρόνια.



Το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία  ήταν ο μοναδικός πλειοδότης. Η αλβανική κοινοπραξία θα επενδύσει περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου και θα το θέσει σε λειτουργία.


«Στην τεκμηρίωση για το διαγωνισμό, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για την εμπειρία, οι δύο εταιρείες έχουν συνάψει συμβόλαιο με την ολλανδική εταιρεία ‘ΝΑΚΟ’, η οποία έχει  μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση και τη διαχείριση των αεροδρομίων σε αρκετές χώρες», ανέφερε το υπουργείο Υποδομών της Αλβανίας.


Οι νέοι παραχωρησιούχοι, μεταξύ των άλλων, πρέπει να επιταχύνουν την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, του τερματικού επιβατών και του χώρου στάθμευσης.


Ο αερολιμένας θα λειτουργεί για πτήσεις χαμηλού προϋπολογισμού και προβλέπεται να εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 300 χιλιάδες επιβάτες ετησίως.


Βρίσκεται 3,5 χιλιόμετρα νότια της πόλης Κούκες. Για την κατασκευή του τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επένδυσαν 20 εκατομμύρια δολάρια. Άρχισε να κατασκευάζεται στις 10 Μαΐου 203 και ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2005.


denesen.mk/ albanija


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr