Γάλλος αρθρογράφος: Ιστορικά η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία...


Μάχη της Σεβαστούπολης


Ιανουάριος 23, 2019. 20:36


Γάλλος αρθρογράφος μελέτησε την ιστορία της Κριμαίας και έγραψε γιατί η Χερσόνησος στην πραγματικότητα ανήκει στη Ρωσία και όχι στην Ουκρανία, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.



Στη Γαλλία, αναγνωρίζουν ότι «η Κριμαία δεν ανήκε ποτέ στην Ουκρανία και για εκατοντάδες χρόνια ήταν μέρος της Ρωσίας».


Αυτό γράφει στο άρθρο του, ο συγγραφέας και αρθρογράφος του εβδομαδιαίου Le Point του Παρισιού, ο Πατρίκ Μπεσόν, ο οποίος ασχολείται με ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με τον Κριμαϊκό Πόλεμο, ο οποίος διήρκεσε από το 1853 έως το 1856.


Ο Μπεσόν σημειώνει ότι ακόμη και στο όνομα αυτού του γεγονότος δεν υπάρχει υπαινιγμός  για την Ουκρανία.


Γράφει επίσης ότι στα ιστορικά έγγραφα που μελέτησε δεν υπάρχει καμία αναφορά στον ουκρανικό στόλο και ούτε φυσικά για  παρουσία  του στην περιοχή της χερσονήσου. Επιπλέον, το Κίεβο δεν είχε καμία σχέση ούτε  με την αρχή του πολέμου ούτε με το αποτέλεσμά του, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της ιστορίας…


Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν υπάρχουν στοιχεία για την ύπαρξη στρατιωτικών ή πολιτικών δεσμών μεταξύ της Ουκρανίας και της Κριμαίας. Εκείνη την εποχή, μόνο οι Ρώσοι στρατιώτες υπερασπίστηκαν τη Σεβαστούπολη και ο ουκρανικός στρατός δεν υπήρχε καν τότε.


 Επιπρόσθετα σχετικά με το άρθρο, ο Ρώσος γερουσιαστής σημειώνει  ότι "η Δημοκρατία της Κριμαίας κατά τη Σοβιετική Εποχή ήταν μέρος της Ρωσίας και όταν οι κάτοικοι στις 16 Μαρτίου του 2014,  έκαναν δημοψήφισμα,  το ερώτημα ήταν εάν ήθελαν να επιστρέψουν στη Ρωσική Ομοσπονδία και το επιβεβαίωσαν…"


politpuzzle.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr