Κούρδοι διαδηλωτές έκαψαν τουρκική βάση στο βόρειο Ιράκ



Ιανουάριος 26, 2019. 17:54

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση  από την τρομοκρατική οργάνωση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK σε τουρκική βάση στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Γενί Ακίτ.



Πληροφορίες του τουρκικού υπουργείου αναφέρουν ότι οι Κούρδοι τρομοκράτες του PKK, επιτέθηκαν στη στρατιωτική βάση στο Ντουχόκ με αποτέλεσμα τη μερική καταστροφή οχημάτων και υλικών.


20 νεκροί Κουρδοι πολίτες από τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις


Κουρδικό δημοσίευμα, όμως,  αναφέρει ότι Κούρδοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τις φονικές αεροπορικές επιθέσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στον στον οικισμό Αμνεντίγιε της περιοχής Ντεραλόκ και  την Σελαντίζε, στην επαρχία Ντουχόκ.


Σύμφωνα με το κουρδικό  Basnews, 2 άμαχοι σκοτώθηκαν  στη Σελαντίζε και άλλοι 18 άμαχοι στην περιοχή Ντεραλόκ.


Οι Κούρδοι κάτοικοι  συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν  μπροστά στην τουρκική βάση στην Ντουχόκ.

 Οι πολίτες ζήτησαν από τη διοίκηση της Αρμπίλ και της Βαγδάτης να σταματήσουν άμεσα οι τουρκικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί που σκοτώνουν τους άμαχους στο βόρειο Ιράκ.


Στις διαμαρτυρίες όπου έγιναν συγκρούσεις  στην πόλη Ντουχόκ, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι υπήρξαν νεκροί και τραυματίες. 


Οι διαμαρτυρόμενοι  εισήλθαν εξαγριωμένοι στην τουρκική βάση όπου έσπασαν και έκαψαν οχήματα  και υλικό του τουρκικού στρατού, όπως αναφέρεται.


Στο τουρκικό κείμενο αναφέρεται ότι επιτέθηκαν Κούρδοι τρομοκράτες του PKK, ενώ το κουρδικό δημοσίευμα αναφέρει ότι  η εισβολή στην τουρκική βάση έγινε από τους διαδηλωτές της περιοχής που βομβαρδίστηκε.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr