Τα Σκόπια συζητούν ακόμα τις συνταγματικές αλλαγές



Ιανουάριος 10, 2019. 08:32


Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεχισθεί η κοινοβουλευτική συνεδρίαση για τις συνταγματικές αλλαγές, προκειμένου να αλλάξει το όνομα της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», σημειώνει η βουλγαρική ραδιοτηλεόραση- БНР.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε χθες το βράδυ, αλλά διακόπηκε από τον πρόεδρο Ταλάτ Τζαφέρι, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ώστε κάθε μέλος να λάβει ένα αντίγραφο της ομιλίας του.


Ο Ζάεφ επεσήμανε ότι με τη Συμφωνία με την Ελλάδα, δίνεται η δυνατότητα να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέτος.


Τόνισε ότι οι ‘Μακεδόνες’ λαμβάνουν αποκρυσταλλωμένη και σαφή επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους, αφού η Ελλάδα δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και η μακεδονική γλώσσα θα χρησιμοποιείται σε όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.


Το κυβερνών κόμμα της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της Μακεδονίας» περιμένει η ψηφοφορία, για τις αλλαγές στο Σύνταγμα, θα γίνει την Παρασκευή.


Για την έγκρισή τους, απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων στο Κοινοβούλιο των 120 εδρών- δηλαδή, 80 βουλευτές.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr