Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επικρίνεται για τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών



 Ιανουάριος 14, 2019. 18:55

Ο ομάδα του γερμανικού Κόμματος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε τον Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να υποστηρίξει με σαφήνεια τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Ο Μάνφρεντ Βέμπερ όπως μεταδόθηκε από την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα ‘EurActiv’,  είπε ότι υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αμέσως μετά, όμως, αρνήθηκε τη δήλωσή του και είπε ότι υποστηρίζει πλήρως τη θέση της ελληνικής αντιπολίτευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι έχει πλήρη κατανόηση της ‘ελληνικής ευαισθησίας’ πάνω στο θέμα αυτό.


Η δήλωση αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια σε πολλά πολιτικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κυρίως στους Πράσινους.


Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Σβεν Γκίγκολντ, από αυτήν την πολιτική ομάδα και εκπρόσωπος της γερμανικής ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του Βέμπερ ως ανεύθυνη και αδύναμη’, λέγοντας ότι υποστηρίζει τους Έλληνες Νεοδημοκράτες και όχι το μέλλον των Σκοπίων στην Ευρώπη.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά του Μάνφρεντ Βέμπερ δεν μοιάζει με πρόσωπο που θέλει να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ο Βέμπερ είναι ο επίσημος υποψήφιος του ΕΛΚ για τις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές για αυτή τη θέση.


Ο Σβεν Γκίγκολντ επέκρινε επίσης της στάση του ελληνικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ως μια στάση ‘λαϊκίστικη και βραχυχρόνια’, όταν επιτίθεται στην κυβέρνηση Τσίπρα λόγω της συμφωνίας με την πΓΔΜ, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


press24.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr