Έκκληση Σλάβων Εξωτερικού σε ‘πατριώτες’ στα Σκόπια για το όνομα




Ιανουάριος 2, 2019. 19:41

Το λεγόμενο «Μακεδονικό Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» των αποδήμων Σκοπιανών που ζουν στον Καναδά προέβη σε νέα έκκληση προς τους ‘πατριώτες’ της πΓΔΜ.


Ζητά από αυτούς να φωτογραφίζουν αφίσες και πινακίδες του κινήματος που είναι κολλημένες σε δρόμους και πλατείες  και να τις αναρτούν στις σελίδες τους στα κοινωνικά δίκτυα, γράφει η Εξπρές των Σκοπίων.


Η δράση τους έχει στόχο την άσκηση δημόσιας πίεσης στις αρχές της χώρας να μην επιτρέψουν την αλλαγή στο συνταγματικό όνομα, που ανακοινώθηκε ότι θα περατωθεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.


Ο επικεφαλής της σλαβικής αυτής οργάνωσης του Καναδά, ο  Μπίλ Νικόλοφ, σημειώνει: «τραβήξτε φωτογραφίες και φορτώστε τες στα κοινωνικά δίκτυα. Βάλτε ως σημείωση από κάτω τα στοιχεία μου: «@mhrmi. Обединети во одбрана на #МАКЕДОНИЈА”- «ενωμένοι στην υπεράσπιση της #Μακεδονίας».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κίνημα αυτό είναι μία από τις πιο επιθετικές οργανώσεις της διασποράς που υποστηρίζει πατριωτικές ομάδες και άτομα που αντιτίθενται στην αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της «Μακεδονίας».


Τα τελευταία χρόνια, ειδικά πριν και μετά το δημοψήφισμα για το όνομα το 2018,  το σλαβικό αυτό κίνημα που αποκαλείται ως ‘μακεδονικό’ έχει κολλήσει δεκάδες χιλιάδες αφίσες σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την αλλαγή του συνταγματικού  ονόματος της πΓΔΜ.


expres.mk



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr