Αλβανός πρωθυπουργός για το Κοσσυφοπέδιο: Υποστηρίζουμε ότι υποστηρίζουν ΗΠΑ και ΕΕ



Ιανουάριος 28, 2019. 16:46

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έδωσε συνέντευξη στην Ντόιτσε Βέλε (DW)  και αναφέρθηκε , μεταξύ άλλων, στην ιδέα της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.



Ο Ράμα δήλωσε ότι υπάρχει μια αναγκαία διαδικασία διαλόγου και ότι  υποστηρίζει τη συμφωνία όπως την υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Το Κοσσυφοπέδιο δεν θα μπορούσε  να απελευθερωθεί από τα νύχια του Βελιγραδίου και δεν θα μπορούσε  να γίνει ανεξάρτητο,  χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από την πρώτη ημέρα υποστήριξαν σταθερά την καθιέρωση της δημοκρατίας στην Αλβανία και από την πρώτη ημέρα η Αλβανία έχει εκφρασθεί με σαφήνεια για τη στρατηγική εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία, η αριστερά ή η δεξιά», είπε ο Ράμα.


Στην ερώτηση: Η Γερμανία αντιτίθεται στην αλλαγή των συνόρων ως λύση μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου. Ένα επιχείρημα είναι ότι αυτή η λύση του διαλόγου Σερβίας- Κοσσυφοπεδίου θα καθυστερήσει την είσοδο των χωρών της περιοχής στην ΕΕ. Συμφωνείται με αυτό το επιχείρημα;


Έντι Ράμα: 
 Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει μια απαραίτητη διαδικασία διαλόγου, η οποία πρέπει να οριστικοποιηθεί και προφανώς πρέπει  να γίνει αυτό με μια ιστορική συμφωνία  μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου. 
Όσον αφορά εμάς,  υποστηρίζουμε κάθε συμφωνία που έχει σαφή στήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ, είπε πρωθυπουργός.


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr