«Ειδικός απεσταλμένος έρχεται σήμερα στην Τουρκία»



Ιανουάριος 24, 2019. 09:58

 Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Τζέιμς Τζέφρεϊ,  ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία θα έρθει στην Τουρκία.

Στις συνομιλίες με τον Αμερικανό απεσταλμένο, αναμένεται να εξετασθεί η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συρία καθώς και την τελευταία κατάσταση όσον αφορά την πρόταση της Τουρκίας για μια ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία.


Ο Τζέφρεϊ ήταν πρόσφατα στην Άγκυρα, στις 8 Ιανουαρίου, μαζί με τον Αμερικανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον και τον αρχηγό του Αμερικανικού Στρατού, Τζόζεφ Ντόνφορντ.


Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η ζώνη ασφαλείας που προτείνεται κατά τη διαδικασία απόσυρσης των ΗΠΑ είναι όπως αυτή στο βόρειο Ιράκ και ο στόχος της επίσκεψης του Αμερικανού  ειδικού αντιπροσώπου έχει σκοπό την εξάλειψη των ανησυχιών της Τουρκίας για την ασφάλειά της.


Ο ίδιος τόνισε ότι «θα δημιουργήσουμε μόνοι μας μια ζώνη ασφαλείας, εάν δεν συναινέσουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, δεν το αποκλείουμε αυτό», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


ntv.com.tr


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr