Ципрас (Τσίπρας) : «Η αποτυχία της Συμφωνίας των Πρεσπών οδηγεί στην «Μεγάλη Αλβανία»



Φωτό από την tv21.tv των Σκοπίων

Ιανουάριος 11, 2019. 19:41


Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του σε τοπικά ΜΜΕ είπε ότι η αποτυχία της συμφωνίας των Πρεσπών και η διάλυση της πΓΔΜ αποτελεί κίνδυνο για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.



Η Ελλάδα δεν θέλει να αποσταθεροποιήσει τα βόρεια σύνορά της. Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για τη διάλυση της πΓΔΜ και τη δυνατότητα για μια Μεγάλη Αλβανία στα σύνορά μας», είπε.


Φωτό από την εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’ «Ο Τσίπρας προφητεύει…»


«Αμέσως μετά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στο κοινοβούλιο μας, μέσα στον Ιανουάριο»,, είπε ο Τσίπρας.


Ερωτηθείς σχετικά με την ενδεχόμενη απόρριψη της Συνθήκης, από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, ο πρωθυπουργός Τσίπρας είπε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα επιδιώξει την υποστήριξη του Κοινοβουλίου.


Η ιστορική συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων, που υπογράφηκε στην Πρέσπα τον Ιούνιο, αναμένεται να επικυρωθεί στις 15 Ιανουαρίου στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr