Παραιτείται Αμερικανός διπλωμάτης που ώθησε τη Συμφωνία των Πρεσπών



Ιανουάριος 22, 2019. 21:41

Ο υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών, Γουές Μίτσελ, αναπληρωτής Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιος για θέματα της Ευρώπης και της Ευρασίας,  θα παραιτηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, επικαλούμενο την Ουάσιγκτον Πόστ, αναφέρει ότι ο Μίτσελ έστειλε επιστολή στον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, όπου αναφέρει ότι εγκαταλείπει τη θέση στις 15 Φεβρουαρίου για «ιδιωτικούς και επαγγελματικούς λόγους».


«Ήρθε η ώρα να περάσω περισσότερο χρόνο με τη νέα μου οικογένεια, η οποία ζει χωρίς εμένα τους τελευταίους μήνες», ανέφερε ο Μίτσελ στην επιστολή.


Η Ουάσιγκτον Πόστ εκτιμά ότι η παραίτηση του Μίτσελ θα δημιουργήσει ένα κενό σε μια εποχή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες αμφισβητούν τη δέσμευση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ περί ιστορικών συμμαχιών.


Ωστόσο, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Μίτσελ  δεν παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές του Τραμπ.


Ο Μίτσελ είχε υποστηρίξει δημόσια τον πρωθυπουργό των Σκοπίων και τον ενεθάρρυνε στη διαδικασία της Συμφωνίας των Πρεσπών.


novatv.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr