Αλβανία- Δρόπολη: Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους Έλληνες να εργασθούν στην Αστυνομία



Ιανουάριος 25, 2019. 19:35


Στην πόλη Δρόπολη, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στη δημαρχία για την πρόληψη τους εγκλήματος.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα, ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Σάντερ Λεσάι, ο Νομάρχης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Εισαγγελίας και ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ολλανδίας στα Τίρανα.

Ο Λεσάι μιλώντας, όσον αφορά την αλβανική αστυνομία, είπε ότι οι κάτοικοι της ελληνικής μειονότητας,  πρέπει να θεωρούν την αστυνομία της Αλβανίας ως δική τους αστυνομία και για αυτό όπως είπε υπάρχουν πολλοί τρόποι προσέγγισης.


Ανέφερε ότι  η αστυνομία πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Έκανε, επίσης, έκκληση για ένταξη των νέων της μειονότητας στην αλβανική αστυνομία. 

«Ο καλύτερος τρόπος για να νιώσετε την αστυνομία ως δική σας,  είναι οι Έλληνες νέοι και νέες να συμμετάσχουν στην αστυνομία μας. Θα ήταν μια μεγάλη επένδυση για την κρατική αστυνομία μας, αλλά και για τη φιλία μας, στις σχέσεις μεταξύ των Αλβανών και των Ελλήνων, η ένταξη, δηλαδή,  της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην κρατική αστυνομία μας», είπε ο υπουργός Λεσάι.


Οι κάτοικοι εκτίμησαν την πρωτοβουλία ως μια καλή πλατφόρμα επικοινωνίας και επί περίπου 2 ώρες έθεσαν ερωτήσεις στην ομάδα και εξέφρασαν τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουν στη καθημερινή ζωή τους.


Ο Δήμος Δρόπολης, που κατοικείται κυρίως από την ελληνική μειονότητα, έχει 41 χωριά, γράφει το δημοσίευμα και επισημαίνει ότι στην  περιοχή της Δρόπολης, το επίπεδο της εγκληματικότητας είναι μεταξύ των χαμηλότερων στην περιοχή της νότιας Αλβανίας.





shqiptarja.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr