Το Ισραήλ ζήτησε την ανοχή της Ρωσίας για επιθέσεις κατά των Ιρανών στη Συρία




Ιανουάριος 4, 2019. 19:45

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσαν την ανάγκη για αυξημένους στρατιωτικούς και διπλωματικούς δεσμούς, σε μια τηλεφωνική συνομιλία που έγινε με πρωτοβουλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.


Ο Νετανιάχου συζήτησε την προγραμματισμένη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία με τον Ρώσο πρόεδρο, Πούτιν την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.


Η ηγέτες τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί η στρατιωτική και διπλωματική συνεργασία στη Συρία στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους.


«Η συζήτηση εστιάστηκε στις εξελίξεις στη Συρία, μεταξύ των άλλων και υπό το πρίσμα των σχεδίων των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη χώρα», ανέφερε το πρακτορείο Tass επικαλούμενο  την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.


Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη «να νικήσουμε την τρομοκρατία και να επιτύχουμε ταχεία επίλυση του πολιτικού διακανονισμού στη Συρία».


Τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν την αμοιβαία αποφασιστικότητα τους να ενισχύσουν το συντονισμό μέσω  στρατιωτικών και διπλωματικών οδών.


Από την πλευρά του Ισραήλ, το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα τόνισε ότι ο Νετανιάχου ενημέρωσε τον Πούτιν ότι «το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις προσπάθειές του, να εμποδίσει το Ιράν να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία».


timesofisrael.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr