Θα επιταχυνθεί η κατασκευή Ορθόδοξου Ρωσο-Σερβικού Κέντρου στη Δημοκρατία Σέρπσκα



Ιανουάριος 6, 2019. 20:48

Μπάνια Λούκα.

Ο Σερβοβόσνιος πρώην πρόεδρος Μίλοραντ Ντόντικ, δήλωσε ότι η κατασκευή του Ρωσο-Σερβικού Ορθόδοξου Κέντρου θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη Εφραίμ της Μπάνια Λούκα, ο Ντόντικ δήλωσε ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια μαζί με τις ορθόδοξες εκκλησίες στη Δημοκρατία Σέρπσκα θα δημιουργούνται και νηπιαγωγεία, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες, σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα ‘Πολίτικα’.


Ο Ντόντικ πιστεύει ότι αυτό θα δώσει μια νέα διάσταση στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία όπως είπε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, όσον αφορά την εκπαίδευση των νεότερων.


Η συνάντηση με τον Μητροπολίτη Εφραίμ, την παραμονή των Ορθόδοξων Χριστουγέννων (αύριο έχουν Χριστούγεννα οι Σέρβοι), παρέστη και η πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς.


Ο Ντόντικ πρόσθεσε ότι οι Σέρβοι της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα και οι Σέρβοι της Σερβίας είναι ένας λαός,  μια θέση η οποία επικροτήθηκε, σήμερα,  από τον Πατριάρχη της Σερβίας, Ειρηναίο, με δημόσια δήλωσή του.


politika.rs
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr