Ρεπούμπλικα Σέρπσκα: Παρέλαση με τεθωρακισμένα οχήματα



Ιανουάριος 9, 2019. 19:12

Μπάνια Λούκα.


Παρέλαση τεθωρακισμένων οχημάτων και εκπροσώπων των οργανώσεων του αμυντικού πατριωτικού πολέμου  των Σερβοβόσνιων, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της  Μπάνια Λούκα, σηματοδοτώντας την Ημέρα της Δημοκρατίας Σέρπσκα, όπως σημειώνει η σερβική ‘Στάνταρντ’.



Η πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, δήλωσε ότι η σερβική δημοκρατία  διατηρείται από την αγάπη των πολιτών της και τόνισε ότι πρέπει όλοι οι Σέρβοι πολίτες να ενωθούν γύρω από το συμφέρον της Δημοκρατίας.


Η 9η Ιανουαρίου είναι συνώνυμη της ελευθερίας του σερβικού λαού, δήλωσε ο πρόεδρος της προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ.


Αυτή η ελευθερία χτίσθηκε στα ερείπια της παλιάς χώρας. Είναι σημαντικό σήμερα να γιορτάζουμε την 9η Ιανουαρίου για την ελευθερία και την ταυτότητά μας, είπε ο Ντόντικ μετά τη Θεία Λειτουργία στο καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού, στην οποία πρωτοστάτησε ο  Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος.


Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η πολιτική ηγεσία της Δημοκρατίας της Σερβίας.


standard.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr