Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν τους … Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου



Ιανουάριος 25, 2019. 18:10

Πρίστινα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της πρεσβείας τους στην Πρίστινα, για άλλη μια φορά παροτρύνουν την κυβέρνηση να αναστείλει αμέσως τους δασμούς στα προϊόντα που προέρχονται από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, προκειμένου ‘να ανοίξει ο δρόμος για Διάλογο με τη Σερβία’.


«Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, ότι η άμεση αναστολή των δασμών στις εισαγωγές από τη Σερβία και τη Βοσνία είναι ένα αναγκαίο μέτρο για την αποκατάσταση των σχέσεων και την ώθηση της διαδικασίας διαλόγου», αναφέρει η αμερικανική πρεσβεία στην Πρίστινα.


Το γραφείο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας αναφέρει ότι μια συνολική συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι προς το στρατηγικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και απευθύνει σοβαρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.


«Προειδοποιούμε το Κοσσυφοπέδιο ή οποιονδήποτε άλλο φίλο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος αναλαμβάνει ενέργειες που αντιβαίνουν στα στρατηγικά μας συμφέροντα θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις», αναφέρει η Πρεσβεία.


illyriapress.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr