Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Σκόπια: Οι προθεσμίες για τις αλλαγές στα προσωπικά έγγραφα και πινακίδες κυκλοφορίας



Ιανουάριος 29, 2019. 10:01

Μέσα σε πέντε χρόνια ή το αργότερο μέχρι το 2024, τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών θα φέρουν τη νέα ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Οι νέες τροποποιήσεις θα περιλαμβάνουν την εθνοτική υπαγωγή των μειονοτικών κοινοτήτων στη χώρα.


Τις νέες ταυτότητες και τα διαβατήρια θα πρέπει να λάβουν οι πολίτες, καθώς και τις νέες ενδείξεις των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους,  το αργότερο εντός πέντε ετών από την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας  του ονόματος στη Βουλή των Ελλήνων (25/1/2019) και μετά την υιοθέτηση από τους βουλευτές της πΓΔΜ των αναγκαίων συνταγματικών αλλαγών, που σφράγισαν το νέο όνομα του κράτους της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».


Οι πινακίδες κυκλοφορίας θα φέρουν στο μέλλον τη συντομογραφία ΝΜ ή ΝΜΚ και το νέο όνομα της χώρας θα καθιερωθεί στις ταυτότητες και στα διαβατήρια.


Μέσα σε πέντε χρόνια θα πρέπει να αλλάξουν και όλα τα δικαιολογητικά έγγραφα της δημόσιας διοίκησης για εξωτερική χρήση και για εσωτερική χρήση και αυτό θα φανεί στο άνοιγμα του κάθε κεφαλαίου που σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ίδρυμα θα αλλάζει σταδιακά το όνομά του και την τεκμηρίωσή του.


Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς θα αλλάξουν τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, τα οποία δεν λήγουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας.


Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το 2024, οι πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο με το νέο όνομα του κράτους, σημειώνει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων.


Вечер

-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr