Άτυπη συνάντηση πρωθυπουργών Σκοπίων και Κοσόβου στην Πρίστινα



Ιανουάριος 13, 2019. 21:42

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι συναντήθηκε σήμερα στην Πρίστινα με την πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, που τον συνεχάρη, όπως σημειώνει στη σελίδα του στο Facebook, για την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα και τον τερματισμό της μακροχρόνιας διαφωνίας του ονόματος, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου.


«Συναντήθηκα σήμερα με ομόλογό μου, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, τον οποίο συνεχάρην για την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνία των Πρεσπών, η οποία εγγυάται στη γειτονική χώρα,  μια σαφή προοπτική στην ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση.


Το Κοσσυφοπέδιο παραμένει προσηλωμένο στη δημιουργία μιας σταθερής περιοχής και προς αυτήν την κατεύθυνση οι σχέσεις με τα Σκόπια είναι εξαιρετικές», γράφει ο Χαραντινάι, ο οποίος δημοσίευσε και φωτογραφίες της συνάντησης με τον Ζάεφ.

 Σε διακοπές ο Ζάεφ

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιάκοφσί, ο Ζάεφ είχε μια σύντομη άτυπη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Χαραντινάι στο αεροδρόμιο της Πρίστινα, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία, όπου θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές.


novatv.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr