«Αλαζονική κίνηση από το Ιράκ!» λένε οι Τούρκοι- αντέδρασε στο θάνατο αμάχων!




Ιανουάριος 27, 2019. 22:13


Μετά την επίθεση  των τουρκικών (αεροπορικών)  ενόπλων δυνάμεων στην πόλη Σελαντίζε και Αμνεντίγιε στην επαρχία Ντουχόκ, η ιρακινή κυβέρνηση αντέδρασε κατά των επιθέσεων αυτών που σκοτώθηκαν 20 άμαχοι πολίτες, τους οποίους οι Τούρκοι χαρακτήρισαν ως τρομοκράτες του PKK.


Κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ, ο Τούρκος πρέσβης στη Βαγδάτη Φατίχ  Γιλντίζ, στον οποίο εκφράσθηκε η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης του Ιράκ για τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις στην επαρχία Ντουχόκ.


 «Θρασεία η  αντίδραση της ιρακινής κυβέρνησης»


Το ιρακινό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο ιρακινός λαός είναι φιλικός και αδελφικός προς τον τουρκικό λαό αλλά τόνισε ότι από τις αεροπορικές επιθέσεις υπάρχουν αθώα θύματα.


Σύμφωνα με την τουρκική Γενί Ακίτ, η Τουρκία ζήτησε τη συνεργασία και πιο στενό συντονισμό των δύο χωρών για την καταπολέμηση των τρομοκρατών του PKK

Ο Τούρκος πρέσβης δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίζει την παρουσία της στο Ιράκ μέχρι την εξάλειψη του PKK.


Μάλιστα, ο Γιλντίζ, ως έρεισμα των δηλώσεων του ανέφερε το διεθνές δίκαιο  και τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) στο άρθρο 51 όπου αναφέρεται στο δίκαιο  της αυτοάμυνας.
Χαρακτήρισε, μάλιστα, ως …‘θρασείς τις αντιδράσεις της κυβέρνησης του Ιράκ’.


yeniakit.com.tr


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr